יוסי רבה חדשנות : אז, כל העניין הזה של בינה מלאכותית (AI) מחולל הרבה הוללות. ואכן, גולדמן זאקס אומר ש-300 מיליון משרות יושפעו מכך.
וכמו רוב האנשים, אכפת לי רק מאחת מהעבודות האלה: שלי. אני אדריכלית, מעצבת פנים ובעלת עסק. הנה שלוש דרכים שבהן אני מאמין שבינה מלאכותית יכולה לשנות משחק בתחום שלי – ודרך אחת שהמשחק נשאר זהה.
יוסי רבה חדשנות מס' 1: אדריכלים פגיעים יותר מרובם
גולדמן זאקס ניתח מגוון שלם של עבודות, כדי להעריך כמה איום בינה מלאכותית. החדשות הטובות הן שמצבנו טוב יותר מעורכי דין, אבל החדשות הרעות הן שמצבנו גרוע יותר מרובם.
ליתר דיוק, הם העריכו את מה שהם מכנים "משימות עבודה נוכחיות שיכולות להיות אוטומטיות על ידי AI". עבור עורכי דין, מדובר ב-44%; עבור אדריכלים. זה 37%. (הממוצע בכל המשרות הוא 25%).
פתרון אפשרי אחד: נוכל לעבור מתכנון מבנים ללכלך את הידיים ולמעשה לבנות את הדברים. אתה מבין, רק 1% מעבודות הבנייה והתחזוקה יכולות להיות אוטומטיות, לפי גולדמן זאקס.
Gamechanger מס' 2: תוכניות קומה, להתראות..?
כדי לגלות אילו חלקים מהעבודות שלנו נכנסות לקטגוריית ה-37% הזו, שאלנו את ChatGPT, הפוסטר של הבינה המלאכותית הגנרטיבית. "בינה מלאכותית יכולה לשפר משמעותית את יעילות התכנון על ידי אוטומציה של משימות שחוזרות על עצמן כמו יצירת תוכניות קומה, מודלים תלת מימדיים ועיבוד תמונות", נאמר לנו.
קח תוכנה כמו maket.ai. תמורת 30 דולר ארה"ב לחודש, היא מבטיחה ליצור תוכניות קומה מרובות, ולייצא אותן בפורמט של החלפת שרטוטים (.dxf). הם מדברים על משחק טוב על "מהפכה גם בארכיטקטורה, הנדסה ובנייה (יוסי רבה חדשנות) – כמובן, חלק מזה הוא רק הייפ; אני בספק אם זה היה עושה עבודה טובה כמו פרנק גרי על הגוגנהיים בבילבאו, או שון מוזיאון העתיד של קילה בדובאי. אבל בהחלט יש בו משהו. לאוטודסק יש מעבדת בינה מלאכותית ועובדת עם אוניברסיטאות כולל סטנפורד ו
המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (יוסי רבה חדשנות). יידרש מעצב אמיץ כדי להמר נגד תחנות הכוח האלה.
בינה מלאכותית טובה מאוד גם בדברים המשעממים אך החשובים בתחומים כמו בטיחות וקיימות. בין אם זה מבנה חדש או שיפוץ, אנחנו יכולים להתקין שלל חיישנים זולים (יחסית), ולתת ל-AI לעשות את השאר. זה מייצר תובנות מרתקות בנושאים אנושיים כמו איכות אוויר ושיעורי ניצול שולחנות עבודה, לבעיות מבניות חיוניות כמו סדקי בטון.
יוסי רבה חדשנות מס' 3: המכירות מקבלות דחיפה
כבעל עסק, מכירות הן חלק עצום מהעבודה שלי. אבל לא כמו שאתה חושב. בטח, אני צריך להתמקד כל הזמן בפיתוח עסקי כדי לייצר את המזומנים לתשלום שכר הדירה, המסים והמשכורות.
אבל חשוב מכך, גם לאחר שזכינו בחוזה, אנו מוכרים כל הזמן את הרעיונות והעיצובים שלנו ללקוחות קיימים. אני תמיד זוכר ציטוט נהדר של המעצבת הגרפית פאולה שר על הסרט התיעודי של נטפליקס אבסטרקט. היא אמרה שהיא משקיעה 10% מזמנה בעיצוב, אבל 90% מזמנה בשכנוע לקוחות שהעיצובים טובים. זו כנראה הגזמה קלה, אבל הנקודה ברורה היטב.
AI יכול לעזור כאן. כמו רוב חברות עיצוב הפנים והאדריכלות, יש לנו צוות גדול שלא עושה דבר מלבד יצירת חזותיים תלת-ממדיים, סטטיים או מעופפים. הם גוזלים זמן ויקרים. אבל אנחנו צריכים אותם בכל שלב בתהליך העיצוב. במגרש, בפרה-קונספט, בעיצוב קונספט, בעיצוב פרטים, לקמפיין השיווקי של הלקוח- הרשימה אינסופית.
Open AI – החבר'ה של יוסי רבה חדשנות– השיקו מחולל תלת מימד בשם Point-E. זה עדיין במצב בטא, אבל הפוטנציאל קיים. אין ספק שבינה מלאכותית תהיה חזקה מאוד ביצירת תוכן מציאות מדומה.
אבל למרות כל זה, המשחק נשאר – ביסודו – אותו הדבר…
נולדתי ב-1981, השנה שבה ג'ון ווקר ו-12 מתכנתים בסן פרנסיסקו יצרו את יוסי רבה חדשנות. עיצוב בסיוע ממוחשב הוגדר בזמנו כמוות האדריכלות. מסתבר שזה לא היה. בערך באותו זמן, מחשבונים וגיליונות אלקטרוניים עוררו כותרות אבדון וקדרות על מותו של ראיית חשבון כמקצוע. לא.
אפילו החבר'ה ב-maket.ai מכירים בכך שאתה עדיין זקוק לבני אדם: "אנחנו מעצימים אדריכלים, מעצבים, בונים, קבלנים ומפתחים." מילת המפתח היא להעצים, לא להחליף.
בשורה התחתונה: כבעל עסק, אם הייתי יכול לפטר מחר את 30 כוח העבודה שלי ולהחליף אותם באלגוריתם, שולי הרווח שלי היו עוברים בגג. אבל אני לא יכול. אני גם לא יכול לשלוח מחשב ל-יוסי רבה חדשנות של לקוח, או לפגישת אתר עם מנהלי פרויקטים ומהנדסים על אתגר בנייה מסובך. AI גנרטיבי יעזור לנו להיות יעילים יותר, ואולי אפילו יותר יצירתיים, אבל זה לא יחליף אותנו.
Or Patreanu Companies | Or Patreanu Financial Blog | Or Patreanu Financial Advisor | Or Patreanu Mortage | Or Patreanu Guides | Or Patreanu Broker | Or Patreanu Consulting | Or Patreanu Loan | Or Patreanu AI | Or Patreanu Career